Kripto Borsa Haberleri

Fed’in Faiz Artış Beklentisi, Kripto Piyasasında Yükselişe Neden Oldu!

Fed faiz artış beklentisi, banka hisselerinin düşmesine ve Bitcoin ile Ethereum’un yükselmesine neden oldu. Geleneksel finans hisseleri birkaç büyük bankanın çöküşüyle mücadele eden yatırımcılar tarafından sarsılırken, kripto piyasaları yükselişte.

Yeni bir işlem haftası başlarken, banka hisseleri büyük kayıplar yaşayarak en çok zarar görenler arasında yer alıyor ve bazıları açılışa sadece birkaç saat kala %75’e varan düşüşler yaşıyor.

Yahoo Finance’deki kayıp listesine bakıldığında, birçok banka hissesinin kan kaybettiği görülüyor.

fed haberleri
kaynak:yahoo finans

Silicon Valley Bank, Silvergate Bank ve Signature Bank’ın ardından birçok bankanın iflas edeceği endişesi, bankacılık hisselerinde büyük kayıplara neden oldu. Şu anda, First Republic Bank (FRC) ve Western Alliance (WAL) %60’a kadar düştü.

Cathie Wood, Federal Reserve’in faiz oranlarına odaklanmazsa daha fazla bankanın yok olacağı konusunda uyarıyor.

“Fed, TÜFE gibi gecikmeli göstergelere odaklanmaya devam eder ve tersine dönmüş getiri eğrisinin telkin ettiği deflasyonist güçlere yanıt olarak dönmezse, bu kriz daha fazla bölgesel bankayı yutacak ve ABD bankacılık sistemini kamulaştırmasa bile daha da merkezileştirecektir.

Sonuç olarak, [ARK Invest] BTC ve ETH’nin ABD bölgesel banka hisseleri patlarken değer kazanmasına şaşırmadı. Blok zincirleri merkezi olmayan, şeffaf ve denetlenebilirdir. Bankalar öyle değil ve son birkaç gün içinde daha da az öyle hale geldi.”

Arthur Hayes: Fed’in para basması kripto varlıklarını artırır

Kripto uzmanı Arthur Hayes, BitMEX’in kurucusu olarak, Fed’in daha fazla para basmasıyla kripto gibi riskli varlıkların artacağını ve tekrar güvercinleşmesini bekliyor.

“Bunun olduğundan başka bir şey olduğunu düşünüyorsanız, bu 2 yıllıkta vahşi bir hareket. Tahvil piyasası veri para basma moduna geri döndüğünü söylüyor. Fed’le savaşmayın!!!!”

telegram 12
fed haberleri
kaynak: arthur hayes/twitter

Goldman Sachs, finans sektöründe önde gelen bir şirket olarak kriz nedeniyle Fed’in beklenen 25 baz puanlık faiz artışı yerine bu ay faiz artışlarına ara vereceği konusunda tahmin yürüttü.

Goldman Sachs’in ekonomisti Jan Hatzius,şunları ifade etmektedir:

“Bankacılık sistemindeki stres ışığında, FOMC’nin 22 Mart’taki bir sonraki toplantısında faiz artırımına gitmesini artık beklemiyoruz.” 

Bankacılık sorunlarına bağlı dalgalanmaların azalmasıyla kripto para piyasaları hareketleniyor.

Son 24 saatte Bitcoin %20 artışla 24.220 dolardan işlem görürken, Ethereum (ETH) %15 artışla 1.685 dolardan işlem görüyor. Ayrıca, altcoin’ler de son 24 saatte %30’un üzerinde bir artış göstermiş durumda.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!