Kripto Borsa Haberleri

Binance’in Stablecoin’i BUSD Piyasa Değerinde 1 Milyar Dolarlık Düşüş – Neler Oluyor?

Binance’ın stabil para birimi olan BUSD, piyasa değeri bazında 1 milyar dolarlık bir düşüş yaşayarak stabil paralar arasında dördüncü sıraya geriledi. CoinMarketCap’in son verileri, BUSD’nin mevcut piyasa değerinin, bir ay öncesine göre 5.5 milyar dolardan 4.3 milyar dolara indiğini gösteriyor.

BUSD, son dönemde yaşanan bu düşüş ile birlikte, piyasa değeri son birkaç gün içinde 4.6 milyar dolara çıkan merkeziyetsiz stabil para birimi DAI’nin hemen gerisine düştü. Tether (USDT) ve USD Coin (USDC), sırasıyla 83 milyar dolar ve 28 milyar dolarlık piyasa değerleriyle en büyük iki stabil parayı temsil ediyorlar.

binance haberleri

BUSD’nin değerindeki düşüş, New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın (DFS), stabil para birimini çıkaran kripto para şirketi Paxos’a BUSD oluşturma işlemlerini durdurma talimatı vermesinin ardından gerçekleşti. DFS, tüketicilere yönelik bir uyarıda, bu talimatın “Paxos’un Binance ile olan ilişkisinin denetimiyle ilgili birkaç sorunu çözememesi sonucu” verildiğini belirtti.

Bu durumun ardından, Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Paxos’a Wells Bildirimi gönderdiği ve BUSD çıkarması nedeniyle şirkete dava açmayı düşündüğü ortaya çıktı. SEC, BUSD’nin kayıt dışı bir menkul kıymet olarak kabul edildiğini öne sürdü.

Düzenleyici baskının ardından Paxos, Binance ile olan ilişkisini sonlandıracağını ve 21 Şubat’tan itibaren yeni BUSD oluşturmayı durduracağını duyurdu. Ancak, şirket, tokenları en azından Şubat 2024’e kadar desteklemeye ve geri alım yapmaya devam edeceğini açıkladı.

Binance’ın stabil para birimi BUSD, SEC’ten bir başka darbe daha aldı. Kurum, Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’ya dava açtı ve firmanın yasadışı bir menkul kıymetler borsası işlettiği iddiasında bulundu. SEC, Binance’in halka açık olarak kayıtsız menkul kıymet sunduğunu ve yasayı ihlal ettiğini belirtti.

Geçen hafta, Tether (USDT), iki büyük stabil para birimi ticaret havuzunun aşırı dengesizleşmesi sonucu kısa bir süreliğine dolar sabitini kaybetti. Bu, yatırımcıların milyonlarca USDT’yi USDC ve DAI ile değiştirdiğini gösteren bir durumdu.

USDT’nin satış baskısı, piyasadaki en büyük stabil para birimi olan USDT’nin piyasa değerinin yeni bir rekor seviyeye, 83.2 milyar doların üzerine çıktıktan birkaç gün sonra geldi. Tether, geçtiğimiz yıl yaşadığı düşüş sonrası kaybettiği 20 milyar dolarlık piyasa değerini geri kazanmayı başardı.

telegram 12

Bununla birlikte, piyasadaki ikinci en büyük stabil para birimi olan USDC’nin mevcut piyasa değeri yaklaşık 29 milyar dolar. CoinGecko’ya göre bu, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 56 milyar doların çok altında.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!