Altcoin Haberleri

FTX Kurucusu, ABD’li Milletvekilleri Önünde İfade Vermeyi Kabul Etti!

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, daha önce gelmeyeceğini belirttikten sonra önümüzdeki hafta ABD’li milletvekillerinin önünde ifade vermeyi kabul etti.

FTX’in gözden düşen eski CEO’su; Demokrat Kongre Üyesi Maxine Waters’a, önümüzdeki hafta kripto borsasının çöküşüyle ilgili ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi duruşması öncesinde ifade vermeye istekli olduğunu söyledi.

Verilerine erişimini kaybettiği için ne hakkında konuşabileceğinin sınırlı olacağını belirtti.

“Verilerimin çoğuna, profesyonel ya da kişisel hala erişimim yok. Dolayısıyla söyleyebileceklerimin bir sınırı var ve istediğim kadar yardımcı olamayacağım. Ancak komite hala bunun faydalı olacağını düşündüğü için ayın 13’ünde ifade vermeye hazırım.”

Waters bu ayın başlarında Bankman-Fried’ı duruşmaya katılmaya davet etmiş ancak Bankman-Fried o zaman bu teklifi reddetmişti. Bunun üzerine Waters, eski milyarderin ifade vermesi konusunda ısrar ederek onu katılmaya ikna etti.

Bankman-Fried, Waters’ın başkanlığını yaptığı komite önünde tartışabileceğini söylediği konuları sıralıyor.

“Duruşma sırasında yardımcı olmaya ve elimden geldiğince ışık tutmaya çalışacağım: FTX US’in ödeme gücü, Amerikalı müşterileri, uluslararası kullanıcılara değer kazandırabilecek yollar, çöküşe yol açtığını düşündüğüm şeyler, kendi hatalarım.”

ftx haberleri

FTX kurucusu ifade vermeyi kabul ederken, özür diledi

“Kendimi tembelleşmeyen ya da bağlantısızlaşmayan örnek bir CEO olarak düşünmüştüm ki tembelleştiğimde bu çok daha yıkıcı oldu. Özür dilerim. Umarım insanlar benim olduğum kişi ile olabileceğim kişi arasındaki farktan bir şeyler öğrenebilirler.”

Bankman-Fried geçtiğimiz haftalarda medyada çok sayıda röportaj verdi ve Twitter Spaces’te çeşitli soru-cevap tartışmalarına katıldı. Karşılaştığı suçlamalar arasında müşterilerin fonlarını kötüye kullandığı da var. Eski CEO’ya göre, herhangi bir fonu bilerek karıştırmamıştır.

telegram 12

Bir başka kongre komitesi de Bankman-Fried’den bir duruşmada ifade vermesini istedi.

ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi Başkanı Senatör Sherrod Brown; Bankman-Fried’in 14 Aralık’ta “Kripto Çöküşü” başlıklı bir duruşmada FTX Balonu Neden Patladı ve Tüketicilere Verdiği Zarar” başlıklı oturumda ifade vermesini talep etti.

Brown, komitenin kıdemli üyesi ABD Senatörü Pat Toomey ile birlikte, gönüllü olarak kabul etmemesi halinde Bankman-Fried’i mahkeme celbiyle çağırmakla tehdit etti.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

En güncel kripto para haberleri için TwitterTelegramİnstagram ve Tiktok‘ta bizi takip edin.

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!