Bitcoin Haberleri

Bitcoin Konusunda Analistler Anlaşamıyor! İddialar Ne? Sırada Ne Var?

Goldman, kripto alım satım masasını genişlettiği aynı hafta içinde kripto varlıklarını yatırıma değmez olarak ilan ederek bir kez daha ters köşe yaptı.

Wall Street yatırım bankası Goldman Sachs, varlığın yatırım durumunu tanımlamaya çalışırken Bitcoin’e karşı duruşunda bir U dönüşü yaptı.

Yatırım bankası, bu hafta başlarında yayınlanan ve bunların “geçerli bir yatırım” olmadığını iddia eden bir raporla kripto para birimlerine yaklaşımında tekrar tepetaklak oldu.

“Dijital Varlıklar: Güzellik Seyircinin Gözünde Değil” başlıklı rapor, Bitcoin’in “uzun vadeli bir değer deposu veya yatırım yapılabilir bir varlık sınıfı” olmadığı sonucuna vardı.

goldman sachs bitcoin

Bu, 21 Mayıs tarihli “ Kripto: Yeni Bir Varlık Sınıfı mı? Bu fikir hakkında büyük ölçüde olumluydu ve hatta Goldman Sachs’ın küresel dijital varlıklar başkanı Matthew McDermot’a şunları söyledi: “Bitcoin artık yatırım yapılabilir bir varlık olarak kabul ediliyor”.

Bu da, geçen yıl bankadan farklı analistlerin Bitcoin’in yatırımcılar için uygun bir varlık sınıfı olmadığına dair beş neden sunduğu başka bir Goldman Sachs sunumunun reddiydi.

Yeni raporda, bankanın Yatırım Stratejisi Grubu, kripto para birimi açısından güvenli oynamak istediğini belirtti. Raporda, “Bu ekosistemi çevreleyen olumlu ve olumsuz yutturmacaları tekrar etmekten kaçındık, çünkü müşterilerin tahterevalli olmasını, hatta çoğu asılsız bir iddialar kakofonisi tarafından sallanmasını istemiyoruz” dedi.

Bitcoin’in “dijital altın” olmadığını, ancak her durumda altının güvenilir bir değer deposu olmadığını belirterek devam etti: “Bitcoin ve kripto para birimlerinin altının dijital bir versiyonu olduğu argümanı, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine herhangi bir değer kazandırmaz, çünkü altının kendisi tutarlı veya güvenilir bir değer deposu değildir.”

Raporda ayrıca, kripto para birimlerinin ve blok zinciri teknolojisinin “aşınabilecek güven katmanları üzerine inşa edildiği” sonucuna vararak blok zincirlerinin kendilerinin güvenilmez olduğunu öne sürdü. “Çeşitli değerleme metodolojilerini analiz ettikten ve çok faktörlü stratejik varlık tahsis modelimizi uyguladıktan sonra, kripto para birimlerinin müşterilerimizin çeşitlendirilmiş portföyleri için uygun bir yatırım olmadığı sonucuna vardık.”

Açıkçası, bankada kripto para birimine yaklaşımı konusunda bölünmeler var. Mayıs ayında Goldman Sachs, blockchain analitik firması Coin Metrics için 15 milyon dolarlık bir yatırım turuna öncülük etti .

14 Haziran Pazartesi günü, McDermott’un yatırım bankasının kripto ticaret masasını Ethereum opsiyonlarını ve vadeli işlemlerini içerecek şekilde genişlettiğini doğruladığı bildirildi.

Kaynak: CoinTelegraph

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!