Bitcoin Haberleri

BitMEX’in Eski CEO’sundan Şaşırtıcı Tahmin: Bitcoin 2026’da 750.000 Dolara Ulaşacak!

BitMEX’in kurucusu ve eski başkanı Arthur Hayes, 2026 itibariyle Bitcoin’in değerinin en az 750.000 dolara çıkabileceğini öne sürüyor.

Hayes, yakın tarihte Impact Theory’nin lideri Tom Bilyeu ile gerçekleştirdiği söyleşide, Bitcoin‘deki potansiyel artışın altında yatan temel sebepleri sıraladı.

Eski yönetici, 2024’te Bitcoin‘in değerinin 70.000 dolara çıkabileceğini ifade ederken, bu değer artışının muhtemel ekonomik dalgalanmalar ve Bitcoin’in yarılanma süreci gibi sebeplere dayandırıldığını belirtti.

Öte yandan ABD, Avrupa ve özellikle de Çin ve Hong Kong’da, büyük varlık yönetim firmalarının Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) piyasaya sürmeye hazırlandığına dikkat çekti. Bu hamlenin Bitcoin’i daha önce ulaşmadığı zirvelere taşıyabileceği düşünülüyor.

Hayes, Bitcoin’deki bu olası yükselişin sadece kripto paraları değil, aynı zamanda hisse senetleri ve emlak gibi geleneksel yatırım araçlarını da etkileyen büyük bir finansal trendin parçası olacağını vurguluyor. Bu trendin temelinde, geniş çaplı devlet harcamaları, düşük gerçek faiz oranları ve yatırımcıların Bitcoin gibi alternatiflere artan ilgisi bulunuyor.

Çin ve Kripto Para Yaklaşımı

Röportaj sırasında Çin’in kripto paralara olan yaklaşımı da masaya yatırıldı. Hayes’e göre, hükümetin kripto borsalarına ve madenciliğe olan sıkı tutumuna karşın, Çin kriptoyu tamamıyla kaldırmayı planlamıyor.

Çin’in kripto yaklaşımının temelinde sosyal dengenin korunması yatıyor. Ülkenin kriptoyu değerli bir teknolojik kaynak olarak gördüğüne ve Hong Kong üzerinden kripto alanında etkin bir role sahip olmayı planladığına inanılıyor.

Hong Kong, kripto paralar konusunda diğer bölgelere nazaran daha kucaklayıcı bir tutum sergiliyor. Özellikle Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlem Komisyonu’nun CEO’su Leung Fung Yee, kripto sektörüne dengeli bir regulasyon getirilmesi gerektiğini belirtti.

Son dönemdeki bir analize göre, Ruslar ve Ukraynalılar, Hong Kong‘un kripto dostu politikalarından faydalanarak burada yatırım yapıyor.

telegram 12

Hayes, böylesi bir pozitif atmosferin BTC‘nin değerinde kısa sürede büyük bir artışa neden olabileceğini düşünüyor.

btc 3
btc fiyatı – 5 ekim | kaynak: trading view

Ancak, şu anda BTC‘nin değeri değişkenliğini sürdürmekte ve yaklaşık 27.720 dolar seviyesinde seyrediyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!