Kripto Borsa Haberleri

FTX Yeniden Başlatılacak mı? Alacaklıların Avukatlarından Açıklamalar

FTX borsası, 2022’nin Kasım ayında iflas etti ve kullanıcılarının milyonlarca dolarlık kayıplar yaşamasına sebep oldu. Şimdi, borsanın yeniden başlatılması düşünülüyor.

FTX’in alacaklıları, borsanın yeniden canlandırılma planlarının hala fikir aşamasında olduğunu ve resmi görüşmelerin henüz başlamadığını belirtiyorlar.

Alacaklılarla İrtibat Kurulmadı mı?

FTX’in alacaklıları, borsanın halka açık bir plan sunma ve etkin bir yeniden yapılandırma stratejisi konusundaki taahhütlerini yerine getirmediğini iddia ediyorlar. Hatta bazıları, FTX’in yeni yönetiminin alacaklıların yeniden yapılandırma tekliflerini görmezden geldiğini söylüyorlar. Bu sebeple, FTX’in alacaklıları, borsanın müzakere konusunda ilerleme kaydettiği algısının bir yanılsama olduğunu ifade ediyorlar.

“Maalesef, bu iflas davaları için bir dönüm noktası olması gereken bir yeniden yapılandırma planının sunulmasının sağlıklı, iyi niyetli bir müzakere ve işbirliği sürecinden önce gelmesi, başka bir şey değildir.”

FTX’in alacaklılarının birkaç farklı gruba ayrılacağı ve yeniden yapılandırma sürecinin buna göre ilerleyeceği belirtilmişti. Her bir grup, FTX’in kurtarılan fonlarından orantılı bir pay alacak.

ftx haberleri

Hem Sam Bankman-Fried hem de FTX’in yeni CEO’su John Ray III, geçmişte FTX US’deki müşteri fonlarının Alameda ve FTX.com’dan ayrı tutulduğunu ve şirketin ABD bölümünün %100 likit olduğunu belirtmişti. FTX’in yeniden başlatılacağı haberinin ardından borsanın platform token’i FTT, %10 değer kazanarak son iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

FTX’in Yeniden Yapılandırma Planıyla İlgili Sorunlar

Plan, FTX’in yeniden başlatılmasından sonra borsayı yönetecek yeni ekibin nasıl seçileceği konusunda herhangi bir ayrıntı içermiyor. Bunun yanı sıra, FTX’in alacaklıları, borsanın “kurtarma token’ini” nasıl yasal bir şekilde piyasaya sürüleceği ve en çok zarar görenlerin kayıplarının nasıl telafi edileceği konularında daha fazla etkin rol almak istiyorlar.

Alacaklılar, aynı zamanda FTX’in iflas sürecinde yaptığı harcamalar konusunda da endişeli. FTX davası, tarihin en pahalı davalarından biri olarak kabul ediliyor. Borsanın çöküşünden bu yana, FTX’in yeniden yapılandırma avukatlarına her ay ortalama 50 milyon dolar ödeme yapıldığı belirtiliyor.

Birçok kişi FTX’in yeniden başlatılıp başlatılmayacağı konusunda şüpheliyken, Anthony Scaramucci gibi bazıları borsanın en azından yeniden markalanması gerektiğini savunuyor.

telegram 12

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!