Altcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Ukrayna Merkez Bankası, Kripto Para Piyasası Hakkında Açıklama Yaptı!

Ukrayna merkez bankası, ülke hükümetinden kripto yasasını hızlandırmasını istedi. Ukrayna Ulusal Bankası resmi bir açıklamayla talepte bulundu.

Bankanın politika yapıcı birimi, devleti kriptoyla ilgili düzenleyici kurallarıyla acele etmeye çağırdı. Belirtmek için dediler ki

“Kripto varlık piyasasını ve [kripto varlıkları] kullanılarak gerçekleştirilen işlemleri düzenlemek için mevzuatın hazırlanmasını hızlandırın.”

Konuyla ilgilenmesinin gerekçelerini de belirten banka, talep edilen mevzuatın “risklerin en aza indirilmesine” yardımcı olacağını ve “makro-finansal istikrarı” teşvik edeceğini belirtti . Bu, özellikle “kripto varlıkları içeren işlemlerin çoğalması” ile ilgili konularla ilgilidir.

ukrayna 1

Bakanlık ayrıca bankanın yönetim kuruluna kripto işlemlerinin diğer ülkelerin merkez bankaları üzerindeki etkisine bakma talimatı verdi. Bu, mevcut davada daha iyi bir karar vermelerine yardımcı olacaktır. Buna paralel olarak konsey, kuruldan kripto para politikası, finansal istikrar, ödeme teknolojisi geliştirme ve yeni düzenleme uygulamaları üzerindeki etkisini incelemesini istedi. Bunun için bankanın yönetim kuruluna 1 Aralık’a kadar bir son tarih verdiler.

NBU ayrıca daha önce kripto yasallaştırmasının kripto borsaları ve diğer ilgili işletmelerle uğraşan müşterileri koruyacağını duyurdu . Aslında, bu yılın başlarında, siber suç polis biriminin başkanı da aynı şeyi istedi, böylece kripto suçlularını daha iyi yönetebilirdi.

Kaynak: CoinQuro

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

telegram 12

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!