Bitcoin Analizleri

Analiste Göre, Bitcoin Dot-Com Çökme Modelini Tekrarlayabilir!

Benjamin Cowen, Bitcoin yatırımcılarını kötü bir gösterge sergileyen en popüler kripto varlığı hakkında uyarıyor.

Cowen, yeni bir YouTube videosunda Bitcoin’in haftalık ölüm haçı yaşadığını belirtiyor. Bu haç, kısa vadeli hareketli ortalamaların uzun vadeli hareketli ortalamaların altına düşmesiyle oluşuyor ve fiyat zayıflığını yansıtıyor.

Bitcoin analisti, BTC’nin 50 haftalık basit hareketli ortalamasının (SMA) 24.678 $ ve 200 haftalık SMA’sının ise şu anda 24.999 $ olduğunu açıkladı.

“Normalde ayı piyasalarında 200 haftalık SMA’nın altında olmayız veya nadiren oluruz. Eğer olursak bile bu durum, genellikle kısa bir süreliktir ve çoğunlukla fitiller şeklinde oluşur. Ancak şu anda bu ayı piyasasında, Haziran ayından beri SMA’nın altındayız…

Şu anda BTC, bir şekilde 200 haftalık SMA seviyesine geri döndü ancak bu tarihsel olarak bir destek seviyesi olarak kabul edilen seviyeyi kesin olarak kırmadık.”

bitcoin analiz
kaynak: cowen/youtube

Bitcoin’in en kötü senaryosu %77’lik düşüşle başlayacak

Benjamin Cowen’a göre, Bitcoin’in en kötü senaryosu dot-com çöküşü sırasında Nasdaq endeksinin yaşadığı düşüşü taklit etmesidir. (2000-2002 yılları arası)

Bitcoin’in en kötü senaryosu %77’lik bir düşüşle başlayacak, ardından 50 haftalık SMA’ya kadar %60’lık bir yükseliş yaşanacak ve sonrasında yavaş yavaş düşüş devam edecektir. Ancak Nasdaq bile, anlaşıldığında aslında yerel bir çift tepeye sahip olduğunu gösteriyor. 50 haftalık SMA’ya yaklaşacak şekilde yükselen, geri düşen, bir süre havada asılı kalan, sonra yeniden yükselen ve nihayetinde tekrar düşen bir seyir izliyor. Bu nedenle geçmişte Nasdaq’ın yaptığı şey, belki de Bitcoin için de geçerli olabilir. Bu nedenle uyanık olunması gerekiyor.”

BTC, haberin yazıldığı sırada 21.721 dolardan işlem görüyor. BTC güncel fiyatını görmek için tıklayın.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

telegram 12

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!