Altcoin Haberleri

Çin Özel Banka Yetkilisi, Kripto Paralarla İlgili Görüşlerini Paylaştı!

Çin, fiat para birimlerine sabitlenmiş kripto varlıkları için alarm veriyor. Ülkenin önde gelen bankacılık yetkilisi, bir CNBC raporuna göre, bu tür sabit paraların küresel para ve ödeme sistemi için bir risk oluşturduğunu söylüyor.

Raporda, Çin Halk Bankası (PBoC) başkan yardımcısı Fan Yifei, özel olarak ihraç edilen küresel stablecoin’lerin yarattığı ‘riskleri ve zorlukları’ kontrol altına almak için ‘bazı önlemler’ alındığını söylüyor.

“Bazı ticari kuruluşların sözde stablecoin’leri, özellikle de global stablecoin’ler, uluslararası para sistemi, ödemeler ve uzlaştırma sistemi vb. için riskler ve zorluklar getirebilir. Bu konuda hala oldukça endişeliyiz, bu yüzden bazı önlemler aldık.”

Raporda ayrıca devletler PBOC Vali vekili görüşleri geniş mali güvenliği ve toplumu istikrarı bozacağı spekülatif finansal araçların olarak cryptocurrencies merkezi olmayan söyledi.

21064

“Bu [dijital] para birimlerinin kendileri spekülasyon araçları haline geldi. [Bunlar] finansal güvenliğe ve sosyal istikrara yönelik potansiyel tehditlerdir.”

Yifei’nin açıklaması, Çin’in Bitcoin madenciliğine devam eden baskısı ve kripto ticaretiyle ilgili işletmelere kısıtlamalar getirmesiyle aynı zamana denk geliyor . Ancak Çin’in merkez bankası dijital para birimi dijital yuan’ı tanıtma çabaları hız kazanmaya devam ediyor.about:blankabout:blank

Kripto odaklı risk sermayesi şirketi Sino Global Capital’in portföy pazarlama başkan yardımcısı Sally Wang, Çin’in dijital yuan için küresel emelleri barındırdığını söylüyor .

“Mevcut eğilime göre Çin, kripto para birimi kavramını blok zincirinden ayırıyor ve jetonsuz blok zincirlerini savunuyor. DCEP/dijital yuan’ı gerçekten küresel bir para birimine dönüştürmeyi hedefliyor.”

Wang ayrıca , Çin’in merkezi olmayan kripto para birimleriyle ilgili ‘zorluğunun’ onları kontrol edememesi olduğunu söylüyor.

telegram 12

“Kripto para birimleri, özellikle Bitcoin, PBOC fon akışını izleyemediği için Pekin için bir zorluk. PBOC, sermaye çıkışlarının istikrarsızlaştırıcı riskinden her zaman aşırı derecede endişe duymuştur.”

Kaynak: dailyhodl

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!