Bitcoin Haberleri

Hindistan Hükümeti Kripto Parayı Varlık Olarak Görecek Mi? Yeni İddialar Kafa Karıştırdı!

Yerel haberlere göre Hindistan, kriptoyu bir varlık sınıfı olarak düzenlemeyi düşünüyor olabilir. Rapor, bunun Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI) altında olabileceğini söylüyor.

Rapora göre, Hindistan hükümeti muhtemelen bir sonraki Parlamento oturumu sırasında bir kripto yasa tasarısı sunacak.

Hatırlatmak gerekirse, geçen ay Hintli düzenleyiciler kripto yasağı kararını bireysel bankalara bırakmaya karar verdiler. Hindistan Ulusal Ödeme Kurumu (NPCI), bankaların kripto işlemlerini kendileri desteklemeyi veya yasaklamayı seçmeleri gerektiğine inanıyor.

hindistan bitcoin tanimaya hazirlandigi one suruldu 1623325297

Ancak yerel haberler, hükümetin kriptolara karşı daha önceki düşmanca duruşundan uzaklaştığını söyledi. Ve büyük olasılıkla BTC’yi yakında Hindistan’da bir varlık sınıfı olarak listeleyecek . Dahası, rapor SEBI’nin bitcoin’in bir varlık sınıfı olarak belirlenmesinden sonra kripto sektörü için düzenlemeleri yöneteceğini de ekledi.

Ayrıca yerel haberler, Maliye Bakanlığının ülkenin kripto politikasını oluşturmaya çalıştığını söyledi. Ayrıca raporda, önümüzdeki oturumda bir kripto düzenleme tasarısının Parlamentoya sunulmasının muhtemel olduğu da aktarıldı.

Hindistan İnternet ve Mobil Derneği üyesi Ketan Surana, haberi şu şekilde yorumladı:

Kripto para birimleri üzerinde çalışan yeni komitenin kripto para düzenlemesi ve mevzuatı konusunda oldukça iyimser olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz… Yakında genel senaryoyu gözden geçirecek ve ileriye doğru en iyi adımı atacak yeni bir taslak teklif Bakanlar Kurulu’nda olacak.

Ketan Surana, “Hükümetin kripto para birimlerini ve blok zincir teknolojilerini kucaklayacağından çok umutluyuz” dedi.

Nisan ayında Hintli bir girişimci Nandan Nilekani, kriptonun artan popülaritesinin Hindistan’ın 250 milyar dolarlık fon açığını kapatmanın anahtarı olabileceğini tweetledi. Özellikle, ülkenin Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerine (KOBİ’ler) atıfta bulunarak.

telegram 12

Nilekani’ye göre , bu gerçekleşirse Hindistan 2025 bitmeden 5 trilyon dolarlık bir ekonomi haline gelecek. Ayrıca, tüm Hintlilerin para transfer etmenin sorunsuz bir yolunu deneyimleyebileceğini söyledi. Cryptocurrency ve blockchain teknolojisi sayesinde .

Kaynak: CoinQuora

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!