Bitcoin Haberleri

Bitcoin’de Eylül Ayında Yükseliş Bekleniyor: Uzmanlar Neler Söylüyor?

Bitcoin, hafta sonundaki düşüşün ardından yatay seyirde olsa da uzmanlar, yılın ilerleyen dönemlerinde önemli bir yükseliş bekliyor.

BTC’nin değeri son 24 saatte neredeyse hiç değişmedi ve haber yayına hazırlandığı sırada 66.600 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Hafta sonundaki düşüşe rağmen Bitcoin, beş aydır belirli bir aralıkta kalmaya devam ediyor. Analistler ise önümüzdeki aylarda bu aralıktan çıkış yaşanacağını öngörüyor.

bitcoinde eylul ayinda yukselis bekleniyor

Bitcoin Yükselişi Ne Zaman?

Kripto para analisti Rekt Capital, 30 Temmuz’da yaptığı açıklamada, “Bitcoin hala eylülde yükselişe geçme yolunda” dedi. Ancak yükselişin hemen gerçekleşme ihtimalini değerlendirirken, “Tarihsel verilere göre, yeniden birikim bölgesinden halving’e sadece 100 gün kalmışken çıkış pek olası değil” şeklinde bir yorumda bulundu.

Geçmiş verilere bakıldığında, analistlerin beklediği yükseliş, bir önceki döngüde halving’den yaklaşık 160 gün sonra meydana geldi. Eğer tarih tekerrür ederse, mevcut döngüdeki yükseliş de eylül ayında gerçekleşebilir.

Bir önceki döngüde zirve nokta, halving’den sonraki yıl görüldü. Bitcoin’in aynı zaman çizelgesini izlemesi, mevcut döngüdeki zirvenin 2025’in son çeyreğine kadar gerçekleşmeyebileceği anlamına geliyor.

Yatırımcı Bob Loukas da benzer görüşlere sahip. Loukas, Bitcoin’in 15 Eylül civarında başlayacak güçlü bir yükselişle yeni rekor seviyelere ulaşacağını düşünüyor. Ona göre BTC, 1 Aralık’a kadar 100 bin dolar seviyesine ulaşabilir.

Eylül ayı, makroekonomik açıdan da büyük önem taşıyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayındaki toplantısında faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. CME Group’a göre, bu toplantıda faiz indirimi kararı çıkma olasılığı yüzde 85 civarında.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

telegram 12

Not: Bu sitede yazılan içerikler tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!