Bitcoin Haberleri

IMF, Bitcoin’in Ekonomik İstikrarı Tehdit Ettiğini İddia Ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) kriptoya ısınmadı.

Yüksek profilli ekonomistleri Tobias Adrian ve Rhoda Weeks-Brown, yaygın Bitcoin benimsemesinin yakın tarihli bir gönderide makroekonomik istikrarsızlığa yol açabileceğini savunuyorlar.

İşletmelerin “üretken” şeylere odaklanmak yerine bir kripto para birimini entegre etmek için önemli kaynaklar harcaması gerektiğine inanıyorlar.

Bitcoin’in piyasaya sürülmesi, Bitcoin’in yüksek oynaklığı nedeniyle fiyatların dalgalanmasına neden olabilir.

Adrian ve Rhoda Weeks-Brown ayrıca kripto para piyasasında yaygın suç ve dolandırıcılığa işaret ediyor:

thumbs b c a1e2bbb40b03f63749a0b69e2f877b12

Haneler ve işletmeler, değerde büyük dalgalanmalar, dolandırıcılık veya siber saldırılar yoluyla servetlerini kaybedebilir. Kripto varlıkların altında yatan teknolojinin son derece sağlam olduğu kanıtlanmış olsa da, teknik aksaklıklar meydana gelebilir. Bitcoin durumunda, yasal bir ihraççı olmadığı için rücu zordur.

Çevresel sürdürülebilirlik, IMF’nin blog yazısında dile getirdiği en önemli endişeler arasındaydı.

Latin Amerika’da tropikal bir ülke olan El Salvador, Bitcoin’i ABD dolarının yanında resmi para birimi olarak benimseyen ilk ülke oldu.

Ancak, El Salvador’a 1 milyar dolarlık bir kredi vermek için görüşmelerde bulunan IMF , hareketi eleştirmek için hızlı davrandı. Yakın tarihli bir ankete göre, Salvadorlu girişimcilerin yüzde 96’sı Bitcoin kabulüne karşı çıkıyor.

kaynak: u.today

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

telegram 12

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!