Bitcoin Haberleri

Piyasanın Güncel Durumu Bitcoin (BTC) İçin Ne İfade Ediyor?

“Herhangi bir tanıtım iyi tanıtımdır” diye bir söz vardır, ancak bazen gözlerden uzak durmak ve gözden kaçmak da faydalıdır. Sadece Bitcoin’e sorun. Fiyatın yalnızca bir yönde ilerlediği 2021’in 1. çeyreğinde varlığın ilgi gördüğüne dair bir tartışma yok. Piyasa hissiyatı her zamanki gibi yükselişteydi ve birçoğu Bitcoin’in 2. çeyreğin sonunda 100.000 dolara yaklaşabileceğini bile önerdi.

Hepimizin bildiği gibi, işler varlığın fiyatına göre gitmedi. Bununla birlikte, spekülasyonun doğası, muhtemelen kazançlı olmaktan çok zararlı olan kalmıştır.

Elon Musk’ın FUD ve Madencilik Hashrate bilmecesi?

Bitcoin’e atılan ilk eleştiri, Elon Musk’ın Bitcoin’i daha yeşil hale getirmek amacıyla Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESD) soruşturmasını sunduğu zamandı. Bitcoin destekçileri ile Tesla CEO’su arasında, analistlerin daha temiz enerji formları kullanarak çıkarılan Bitcoin’in çoğunluğu hakkında veri üretmek zorunda kaldığı bir kan davasına yol açtı. Ancak Çin’deki en büyük madencilik şirketlerinden birinin enerji kaynağı olarak kömür kullanması, doğrudan Asya eyaletlerinde madencilik yasağı ikilemine yol açtı.

Son birkaç haftadır Çin, kripto para birimleriyle ilişkili finans ve ödeme organizasyonlarını kısıtlayarak kurumları ve madencilik şirketlerini çökertiyor. Raporlara göre, ülkedeki ilk Bitcoin borsası olan BTC China veya BTCC de kısa süre önce Çin’in Bitcoin madenciliği üzerindeki baskısının ortasında ticaret işlerini kapattıklarını doğruladı. Bu, sonunda hash gücünde bir düşüşe yol açtı ve büyük madencilik operasyonları fişi çekti.

Şimdi, bu faktörlerin her ikisi de olumsuz baskıydı, ancak dikkate alınması gereken önemli şey, bu sorunların her ikisinin de geçici olduğudur. 1 Temmuz’da düzenlenen Bitcoin Madencilik Konseyi’ne göre , tüm madenciliğin yaklaşık %56’sının 2021’in ikinci çeyreğinde sürdürülebilir parantez altında olduğu bildirildi .

Madenciliğe gelince, madenciler sonunda alternatif bir çözüm bulacak, sistem buna göre adapte olacak ve Bitcoin hash oranı normal seviyelere geri dönecekti. Daha fazla fiyat bozulmasını önlemek için muhtemelen gerekli olan tek şey sessizlik veya duyarlılık eksikliğidir.

CME, Açık İlgi eksikliği gösteriyor mu?

Şimdi, duygu eksikliği kısmen olumsuz gelebilir, ancak potansiyel etkisinin ağırlığı vardır. CME’nin son Taahhüt Taahhüdü raporu, Bitcoin Vadeli İşlemler Açık Pozisyonunun son birkaç hafta içinde düşmeye devam ettiğini ve hacimlerin sabit kaldığını öne sürdü.

https bucketeer e05bbc84 baa3 437e 9518 adb32be77984.s3.amazonaws.com public images 15b86476 365d 469c bb0f 02e73d2496a6 3245x3894
kaynak: ekoinometri

Şimdi, türev platformundaki bu özel duyarlılık eksikliği iyi çünkü Bitcoin 30.000 doların üzerine çıkmaya çalışırken düşük oynaklık yaratıyor. Dijital varlık, güçlü oynaklık dönemlerinde tersine çevrilmek için iyi bir performans gösterdi, ancak şu anda fiyat, spekülasyon ve harici katalizörlerden ziyade organik olarak toparlanmaktan daha iyi olabilir.

telegram 12

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!