Bitcoin Haberleri

Yatırımcıların Dikkatine! Yaklaşan Ölüm “Haçı” Bitcoin İçin Ne Anlama Geliyor?

Bitcoin’in fiyatı son 4 gün içinde düşmeye devam etti. Dahası, sadece Bitcoin Death Cross için kaçınılmaz durumu güçlendirdi. Birçok analist ve piyasa yorumcusu, piyasa üzerindeki potansiyel olarak endişe verici etkisinden bahsetti. Aslında, şu anda genel olarak piyasa zaten sallantıda, bu nedenle başka bir düşüş olayı, endüstrinin ihtiyaç duyduğu son şey olabilir.

Ancak Death Cross’un analitik ve istatistiksel bir ölçüsünü elde etmek için önceki olaylara bakmakta fayda var. 

Bitcoin Ölüm Haçı Nedir?

death cross 1536x745 1
kaynak: trading view

Teknik analizlerin hevesli okuyucuları Death Cross kavramına aşina olacaktır, ancak yeni başlayanlar için 200-Günlük Hareketli Ortalama (200-DMA) 50 Hareketli Ortalamanın (50-DMA) üzerinde bir pozisyonu tamamladığında gerçekleşen bir olay olarak tanımlanır. Grafikte görülebileceği gibi, önümüzdeki birkaç gün içinde iki hareketli ortalama arasında bir geçiş gerçekleşecek ve dolayısıyla Death Cross başlayacak.

Ölüm Haçı Raporu

Şimdi, son birkaç yılda birden fazla Bitcoin Death Cross oldu ve her olayın sonucunu dikkatlice analiz ettikten sonra, aşağıdaki tablodaki verileri tablo haline getirdik.

death cross
kaynak: trading view

Nisan 2014’ten bu yana, Bitcoin şimdiye kadar altı Death Cross olayı gördü. En büyük iki ölüm geçişi, 2013 ve 2017’deki ilgili boğa koşularından sonra gerçekleşti. Bunlar aynı zamanda dönem boyunca kümülatif kayıplarla sona eren tek olaylardı. Diğer dört kez Bitcoin, büyük bir düşüş yaşamadı, önceki iki ölüm geçişi, sonunda genel olarak karlı bir dönemin göstergesiydi.

30 gün ve 60 gün, büyük kazanç ve kayıpların gözlemlendiği Death Cross sırasında en belirleyici dönem olmaya devam etti.

Şimdi, yukarıda bahsedilen veri kümesinden çıkarılabilecek ortak çıkarım, sözde düşüş göstergesinin karışık bir sonuç torbasını temsil etmesidir. 4 Eylül 2014 ve 30 Mart 2018’deki iki güçlü ölüm geçişi, yükseliş döngüsü zirvesinden sonra sırasıyla 278 gün ve 103 gün gerçekleşti. Bu, düşüş temellerinin Death Cross gerçekleşmeden önce atıldığını gösteriyor.

Yazım sırasında, Bitcoin 65 gün önce yükseliş zirvesine tırmanmıştı ve muhtemelen tekrar tekrar gerçekleşen Death Cross olayından 3-4 gün uzaktayız.

telegram 12

Yaklaşan Death Cross Bitcoin için son oyun mu?

Şimdi, yaklaşmakta olan Death Cross’un Bitcoin için güçlü bir düşüş dönemini tetikleme olasılığı var, ancak önceki olaylara dayanarak, bu güvenilir bir düşüş sonucu değil. 6 döngüden 4’ü zayıf düşüş dönemleri oldu. Bununla birlikte, mevcut piyasada sabırlı olmak ve oynaklığın yeniden kontrol altına alınmasına izin vermek belki de daha güvenli bir bahistir. Parmaklar çarpıştı, gelen Death Cross bu sefer daha az zarar verebilir.

Kaynak: Ambcrypto

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!