Altcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Ethereum Classic’in Ağındaki Bu Değişiklik, Onu Bitcoin Ve Ethereum’dan Daha Büyük Yapabilir!

ETC ağı, güvenliğini artırmak için önerilen bir algoritma kaymasına yakalandı. Ağ geçmişte %51 saldırılarına karşı oldukça savunmasızdı ve bu nedenle güvenliğini artırmak için ECIP 1049 önerisi, “kötü aktörlerin ağa saldırma şansını büyük ölçüde azaltmak” için SHA 3’e (Güvenli Hash Algoritması 3) geçişi tavsiye etti. Açıkça, ağ geçen yıl Ağustos ayında başarılı saldırılara tanık olduğunda, yatırımcıların ETC’ye olan güveni sarsıldı.

Nitekim ETC, PoW mirasını ileriye taşıdı ve aynı şey ağa pek fayda sağlamadı. PoW’un doğası ve sürekli olarak fikir birliğine varabilen “güvenli” bir sistem yaratma “ihtiyacı”, SHA 3 Classic Coalition’ı zorlamanın ana nedenleriydi. Uzak ilerleme söz konusu olduğunda, koalisyon lider Alex Tsankov, iddialarda bulundu;

“Temelde, kodla işimiz bitti. SHA 3 için kod mevcuttur. Testnet’te çalışıyor ve henüz topluluk fikir birliği oluşturma aşamasındayız.”

Tsankov ayrıca, aynı şeyin test ağında “olağanüstü derecede iyi” gittiğini iddia etti. Zaman çizelgesi ve fiili uygulama ile ilgili olarak şunları ekledi:

“Gelecek yıl içinde en geç geçişin gerçekleşeceğine inanıyorum.”

Tsankov’a göre, SHA 3 muhtemelen Ethereum Classic ile olabilecek “en büyük” değişikliklerden biri olabilir. ECIP 1049, gelişmiş ve güvenli bir ekosistemin yolunu açacaktır. Temel olarak, ağın hash oranı da artacak ve madencilik donanımı havuzu da çeşitlenecektir. Tsankov sözlerine şöyle devam etti;

“Bence, potansiyel olarak Bitcoin veya Ethereum’dan bile daha büyük bir sistem haline gelmesi için ETC’de olması gereken tek değişiklik bu.”

screenshot 2021 06 16 at 3.53.04 pm
kaynak: bitinfocharts

İlginç bir şekilde BitInfoCharts’ın verileri, ETC hash oranının (Nisan sonunda) saniyede 12 tertahash’tan, yazı yazılırken saniyede 24,7 tertahash’a iki katına çıktığına işaret etti. Algoritmanın “üstünlüğünü” daha da onaylayan Tsankov, şunları ekledi:

telegram 12

“SHA 3’ten daha iyi bir hash algoritması yoktur. Dolayısıyla, fikir şu ki ETC PoW olarak kalacaksa, ki öyledir o zaman yapabileceğimiz en yüksek performanslı en iyi algoritma SHA 3’tür.”

Tsankov ayrıca, SHA 3’ün uygulanmasıyla %51 saldırılarının “bir daha olmayacağını” savundu. Aslında, ETH madencileri geçiş yapmak ve ETC ağına saldırmak için aynı algoritmayı kullandığı için ilk saldırıların gerçekleştirilmesi “çok kolaydı”, ancak şimdi, algoritma değiştiğinde geçiş o kadar kolay olmayacak. .

“ETC’nin gerçekten başarılı olması için ETH’den ayrı kendi algoritmasına sahip olması gerekiyor.”

screenshot 2021 06 16 at 12.30.34 pm
kaynak: bitinfocharts

Tsankov, ETC ağında ek akıllı sözleşmelerin konuşlandırılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Temel olarak, ETC’nin onu desteklemek için daha fazla cüzdana ihtiyacı var. Benim teorim her zaman şuydu: ETC, ETH ile aynı seviyede cüzdan desteği alırsa, bence çok daha fazla insan ETC’yi kullanır.”

İlginç bir şekilde, yazı yazılırken ETH toplam 745.38k aktif adrese sahipken, ETC için aynısı sadece 35.94k idi. Büyük fark, yukarıdaki grafikte iyi bir şekilde kanıtlanmıştır ve farkın kapanması kesinlikle zaman alacaktır. Bununla birlikte, gerçek güncelleme gerçekleştiğinde aynı oranda üstel bir artış beklenebilir.

Bu yazı yazılırken, ETC 57.56 dolardan işlem görürken, ETH 2.522.15 dolardan işlem görüyordu.

Kaynak: Ambcrypto

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!