Ethereum Analizleri

Ethereum Yatırımcıları İçin Kritik Uyarı: Düşüş Kapıda mı?

Kripto dünyasının tanınmış analistlerinden Benjamin Cowen, Ethereum (ETH) yatırımcılarını yılın son çeyreği için uyardı. Cowen’e göre, Ethereum fiyatları dördüncü çeyrekte bir düşüş trendine girebilir. Analist, sosyal medya platformu X’teki 861.500 takipçisine yaptığı açıklamada, ETH’nin 2016’daki benzer bir modelin tekrarlanabileceğini ve bu durumun piyasa için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini öne sürdü.

Tarih Tekerrür Ederse Ethereum için Düşüş Kaçınılmaz Olabilir

Cowen, ETH’nin Eylül ayında yeşil bir performans göstermesiyle 2016 modelinin hala geçerli olduğunu belirtiyor. Eğer bu model devam ederse, dördüncü çeyrekte kırmızı bir tablo görmemizin olası olduğunu söylüyor. Ancak bu düşüşün geçici olabileceğini ve 2025’in ilk yarısında (H1) Ethereum‘un büyük kazanımlar elde edebileceğini vurguluyor.

Cowen’in açıklamalarına göre, bu tür döngülerde piyasa trendleri değişebilir ancak model takip edilmeye değer. 2019’un son çeyreğinde de Ethereum kırmızı bir seyir izlemişti, ancak Ekim ayında kısmi bir toparlanma yaşanmıştı.

ethereum yatırımcıları i̇çin kritik uyarı

Bitcoin İçin Tether Hakimiyeti Önemli

Cowen, Bitcoin (BTC) fiyatlarının yukarı yönlü bir hareket yapması için Tether Dominance’ın (USDT.D) haftalık zaman diliminde trend çizgisinin altına düşmesi gerektiğini belirtiyor. Analiste göre, Tether’ın piyasa değeri azalmaya başladığında, yatırımcılar stablecoin’lerden kripto varlıklara geçiş yapıyor ve bu da Bitcoin’in fiyatında yukarı yönlü bir hareketin habercisi olabilir. Cowen uyarıda şunları söyleyerek uyarıda bulundu:

“USDT hakimiyetinin uzun vadeli trend çizgisine ulaştığı 14 Mart 2024 tarihinde Bitcoin zirveye ulaşmıştı. Bu sefer farklı olabilir diye düşünsek de USDT o tarihten itibaren daha yüksek dipler yaptı. Gerçek bir ralli başlamadan önce bu trend çizgisinin kırılması gerekiyor.”

ethereum yatırımcıları i̇çin kritik uyarı

Kripto Piyasası Ne Zaman Aşırı Değerli Hale Gelebilir?

Cowen, ayrıca kripto piyasasının adil değerini takip etmek için logaritmik regresyon bandı adı verilen bir modeli paylaştı. Tarihsel veriler ışığında, kripto piyasasının 2025’in başlarına kadar aşırı değerli bir bölgeye sıçrama yapmayabileceğini belirtti. Önceki döngüler incelendiğinde, piyasanın yarılanma yılının sonuna doğru aşırı değerli hale geldiğini ve bu döngünün de aynı modeli izleyebileceğini söylüyor.

“Eğer piyasa bu kez de aşırı değerli hale gelirse, bu beklenmedik bir durum olmayacak.”

ethereum yatırımcıları i̇çin kritik uyarı

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

telegram 12

Not: Bu sitede yazılan içerikler tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!