Bitcoin Haberleri

Bitcoin İçin Kritik Seviye: Analistlerden Uyarı

Yakından takip edilen bir kripto para analisti, Bitcoin’in (BTC) değerinin önemli bir destek seviyesinin kaybedilmesi durumunda aniden düşebileceğini belirtiyor. Kripto stratejisti Jason Pizzino, 332.000 YouTube abonesine Bitcoin’in 53.500 doların altına düşmesi halinde kripto kralının sert bir düşüş yaşayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bitcoin’in Destek Seviyesi ve Olası Senaryolar

Jason Pizzino, YouTube’daki yeni video güncellemesinde, Bitcoin’in mevcut destek seviyesini kaybetmesi durumunda ciddi bir değer kaybı yaşanabileceğini söyledi. Analiste göre, Bitcoin’in 53.500 doların altına düşmesi, boğaların kontrolü kaybetmesi ve ayıların hakimiyet kurması anlamına gelebilir.

“Bitcoin için %50 seviyesini tekrar test etme olasılığımız hala güçlü [61.422$]. Bu noktada boğalar fiyatı yukarıda tutmayı başaracak mı, yoksa ayılar yeniden harekete geçerek BTC’nin 53.500 doların altına düşmesine mi sebep olacak? Bitcoin hakkındaki görüşüm hala aynı: Boğa piyasası desteği henüz kırılmadı… Eğer Bitcoin 53.000 doları geçerse, dikkatli olmakta fayda var.”

bitcoin icin kritik seviye uzmanlardan uyari

Küresel Ekonomik Belirsizliklerin Etkisi

Analist ayrıca, küresel makroekonomik belirsizliklerin Bitcoin’in yakın vadede sert fiyat dalgalanmalarına neden olabileceğini ifade ediyor. Pizzino, ekonomik durgunluk endişeleri, faiz oranları, Japon yen carry trade’i ve borsa piyasasındaki gelişmelerin, piyasalardaki belirsizlikleri artırdığını belirtiyor.

“Şu anda piyasalarda dalgalanma yaşanıyor ve bu durumun temelinde ekonomik endişeler, faiz oranlarındaki değişiklikler ve belirsizlikler yatıyor.”

Korku ve Açgözlülük Endeksi: Aşırı Korku ve Olumlu İşaretler

Son olarak, piyasa duyarlılığını ölçen Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin “aşırı korku” seviyelerinde olduğunu belirten Pizzino, bu durumun dijital varlıkların aşırı satıldığını gösterebileceğini ve bu nedenle olumlu bir işaret olabileceğini öne sürdü.

“Bitcoin ve kripto paralar yeniden büyük bir korku dalgası yaratıyor. Bence bu, olumlu bir gösterge; özellikle de piyasanın açgözlülüğe bu kadar hızlı ulaşamamasını göz önünde bulundurursak.”

Yazının yazıldığı sırada Bitcoin, son 24 saatte yaklaşık %2 artışla 59.662 dolardan işlem görüyordu.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

telegram 12

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan içerikler tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!