Bitcoin Haberleri

Kripto Analisti Benjamin Cowen: Bitcoin (BTC) Düşmeye Devam Edebilir!

Kripto analisti Benjamin Cowen, Bitcoin’de (BTC) bir trendin tersine dönmesini tetikleyen şeyin bir makroekonomik sinyal olabileceğini söylüyor.

Yeni bir strateji oturumunda Cowen, gözünün ABD enflasyon oranı ve bunun hisse senedi piyasaları ve Bitcoin ile olan korelasyonu üzerinde olduğunu söylüyor.

Cowen, tarihsel olarak, S&P 500 endeksinin enflasyon zirveye ulaşıp tersine dönene kadar dibe vurmadığını söylüyor. Bitcoin genellikle endekse benzer bir şekilde davrandığından Cowen, BTC’nin enflasyon soğuyana kadar dibe vurmayabileceğini söylüyor.

“Şu anda makronun inanılmaz derecede kasvetli görünmesini sağlayan şu anda olduğunu bildiğimiz şeylerden biri, enflasyon gibi şeyler ve yine bu, enflasyonla örtüşen S&P 500. Açıkça not edeceğimiz şeylerden biri… enflasyon zirve yaptığında, bunun S&P’nin dibine karşılık gelme eğiliminde olmasıdır.”

bitcoin
kaynak: benjamin cowen/youtube

Popüler kripto analisti, tarihsel verilere dayanarak, Bitcoin ve borsanın enflasyon yükselmeye devam ettiği sürece muhtemelen daha da düşeceğini söylüyor.

“1970’lere geri dönerseniz, enflasyonun ilk zirveye ulaştığı sıralarda S&P’nin dibi gördüğü ve yine bu yerel zirveden bile, S&P’de yaklaşık %50’lik bir düşüşü temsil ettiği çok benzer bir hareket türü göreceksiniz. 500.

Dolayısıyla bugün piyasaya baktığımızda S&P’nin düştüğünü görmeye devam ediyoruz. Enflasyonun henüz zirveye ulaşmadığını da biliyoruz ve grafiklerde gerçekten kanıtlanana kadar olduğunu varsaymak biraz sorumsuzluk olur. Bence enflasyon yükselmeye devam ediyor ve daha inandırıcı bir zirve görmeden önce muhtemelen bir süre daha yükselmeye devam edecek. O zamana kadar S&P 500 dibinin içeride olduğunu varsaymamalıyız.

Ve Bitcoin, tıpkı S&P 500 gibi bir risk varlığı gibi davrandığından, makro dip seviyesinin mutlaka olması gerekmediğini de varsaymalıyız.”

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

telegram 12

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!