Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriKripto Para Haberleri

320.000.000 Doların Üzerinde Bitcoin ve Kripto Likide Edildi!

Yeni enflasyonun piyasalarda sıçramayı tetiklemesiyle son bir günde yüz milyonlarca dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve diğer kripto varlıkları likide edildi.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun gıda ve gaz hariç müşteriler tarafından mal ve hizmetler için ödenen fiyatlardaki değişiklikleri genel olarak ölçen yeni Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporuna göre; enflasyon Aralık 2021-2022 arasında yıldan yıla %6,5 arttı.

Piyasa analiz firması Coinglass’a göre, Ekim 2021’de sona eren dönemden bu yana en küçük 12 aylık artış haberi, son 24 saat içinde 320 milyon dolar değerinde dijital varlığın tasfiye edilmesine rağmen piyasaları uçurdu.

kripto para haberleri

En çok satılan kripto varlığı Ethereum!

Coinglass’ın verilerine göre, Ethereum (ETH) son bir gün içinde 36,35 milyon $ değerinde ETH likide edilirken, yaklaşık 18,3 milyon $ değerinde BTC satıldı.

Bitcoin haberin yazıldığı sırada 18,262 $’dan işlem görürken ETH 1,385 $’a hareket ediyor.

Listedeki diğer önemli kripto varlıkları arasında eşler arası merkezi olmayan ağ ve BTC alternatifi Litecoin (LTC), meme varlığı Dogecoin (DOGE), XRP ve Ethereum rakibi Solana (SOL) yer alıyor.

Kripto varlıkları sırasıyla 2,34 milyon $, 2,24 milyon $, 1,69 milyon $ ve 1,36 $ likidasyon gördü.

Toplam tasfiyelerin yaklaşık %18’i sadece iki kaynaktan geldi: kripto değişim platformları OKX ve Binance. Coinglass’a göre, OKX 41,7 $ değerinde likidasyon görürken, hacim bakımından dünyanın en büyük dijital varlık borsası yaklaşık 16 milyon $ gördü.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

telegram 12

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!