Kripto Para Haberleri

Yeni SEC Başkanı Paul Atkins Kripto Düzenlemelerinde Devrim Sinyali Verdi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda (SEC) yeni bir dönem başladı. Bu hafta resmen göreve başlayan SEC Başkanı Paul Atkins, kripto dünyasında heyecan yarattı. Cuma günü düzenlenen üçüncü “Kripto Görev Gücü” toplantısında yaptığı açıklamalar, sektörde büyük bir değişimin habercisi olarak yorumlandı.

Kripto Varlıklar İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor

Konuşmasında dijital varlıkların sunduğu fırsatlara dikkat çeken Paul Atkins, blockchain teknolojisinin finansal sistemin geleceğinde önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

“Verimlilik artışı, maliyetlerin düşürülmesi, şeffaflık sağlanması ve risklerin azaltılması gibi avantajlar, bu teknolojinin doğru şekilde kullanılmasıyla mümkün olacak.”

Paul Atkins, sektöre olan güvenini açıkça ifade etti.

Paul Atkins’ten Önceki Düzenleyici Yaklaşıma Eleştiri

Önceki SEC Başkanı Gary Gensler’in sıkı ve cezalandırıcı politikalarına net bir şekilde atıfta bulunan Atkins, geçmiş yönetimi ağır dille eleştirdi. Özellikle Binance, Kraken, Coinbase ve Ripple gibi dev şirketlere açılan davaların, piyasadaki belirsizliği derinleştirdiğini belirtti. Gensler’in Ocak ayında istifası sonrası, bu davaların tamamı rafa kaldırılmıştı.

“Yenilikçi girişimler, SEC’in yarattığı düzenleyici karmaşa nedeniyle yıllardır sekteye uğradı. Artık bu belirsizlik sona ermeli.”

Yeni SEC Başkanı Paul Atkins Kripto Düzenlemelerinde Devrim Sinyali Verdi!

Piyasa Katılımcılarına Açık ve Net Kurallar Vaadi

SEC Başkanı Paul Atkins, konuşmasında girişimcilere ve yatırımcılara net mesajlar gönderdi. Kripto ile ilgilenen herkesin açık, net ve öngörülebilir düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

“Piyasa katılımcıları, hangi kurallar altında faaliyet göstereceklerini tam olarak bilmeli. Belirsizlik, inovasyonun önündeki en büyük engeldir.”

Mevcut Menkul Kıymetler Yasalarına Yenilik Önerisi

Atkins ayrıca, mevcut yasaların dijital varlıkların yapısına uyum sağlamadığını belirterek düzenlemelerde değişiklik yapılması gerektiğini savundu. Özellikle Borsa Yasası, Danışmanlar Yasası ve Yatırım Şirketi Yasası’ndaki saklama kuralları üzerine düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

telegram 12

“Kripto varlıklar ve blockchain teknolojisinin doğası gereği farklı ihtiyaçları bulunuyor. Özel amaçlı aracı kurum-satıcı rejimi, bu ihtiyaçları karşılamak için yeterli mi, yoksa tamamen yeni bir çerçeve mi gerekli? Bu sorulara birlikte yanıt bulmalıyız.”

Atkins, sektör temsilcilerinin fikirlerine de kapı açtı.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!