Altcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Dolandırıcılar Bu Altcoin’den 2 Milyon Dolar Vurgun Yaptılar!

Grand Theft Auto V, NBA 2K19 ve Pro Evolution Soccer 2018 oyuncuları, kripto para madenciliği ile kandırılıyorlar fakat onlar bunun bilmiyor bile olabilirler. Avast antivirüs yazılımı tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, bilgisayar korsanları kripto para birimleri etrafındaki döviz öfkesinden kâr elde etme arayışlarındalardı. Artık dikkatlerini oyunculara çevirdiler. Rapor, siber suçluların, insanları kötü amaçlı yazılım içeren oyunları indirmeleri için kandırarak kötü amaçlı yazılım yaydığını vurguluyor.

Avast, günlük olarak 800’den fazla vakayı yakalayabildi. Araştırmacılar, faillerin Crackonosh adlı kötü amaçlı yazılımı kullanarak dolandırıcılık yoluyla 2 milyon doların üzerinde Monero (XMR) kazanabildiklerini tahmin ediyor.
Monero, Bitcoin gibi diğer kripto para birimlerine göre izlenmesi çok daha zor olduğu için siber suçlular tarafından kullanılmasıyla ün salmış bir gizlilik madeni parasıdır.

photo1624702400

Avast’a göre, Crackonosh, kötü amaçlı yazılımın güvenlik yazılımını ve güncellemeleri devre dışı bırakmak için yerleşik mekanizmalara sahip olması nedeniyle tespit edilememeyi başarıyor. Bu, kurbanların, programı sistemlerinden kaldırmayı veya farketmesinide zorlaştırıyor.

Kötü amaçlı yazılımın Çek kökenli olduğu düşünülüyor, ancak kurbanları tüm dünyaya yayılmış durumda. ABD, Filipinler, Brezilya ve hatta etkilenen toplam insanların %6’sını oluşturan Hindistan.

photo1624702532

Crackonosh gibi kripto hırsızlığı ürünleri, şüpheli olmayan kullanıcıların bilgisayarlarına madencilik adı verilen kötü amaçlı yazılım yükler ve daha sonra bilgisayarın işlem gücünü kripto para madenciliği yapmak için kullanır .
Oyun cihazları PC segmentindeki en güçlü işlemcileri ve grafik yongalarını taşıdığından, bu, oyuncuları en kazançlı hedefler arasında yapar.

Siber güvenlik firması ve antivirüs yazılımı sağlayıcısı Kaspersky , bu ayın başlarında kripto hırsızlığı dolandırıcılığının arttığı konusunda uyardı. Şirket, 2021’de Ocak-Mart arasında bu tür kötü amaçlı yazılımlarla 432.171’den fazla karşılaşma gördüğünü söyledi. Ve bu karşılaşmaların 200.045’i yalnızca Mart ayında gerçekleşti.

Arka planda çalıştıkları için bu tür dolandırıcılıkları tespit etmek zordur. Yavaş veya durgun performans, bileşenlerin yıpranması ve artan elektrik faturaları gibi sorunlar – harici grafik yongaları çalıştıranlar için – bilgisayarınıza virüs bulaştığının bir işareti olabilir. Bu konuda mutlaka dikkatli olunuz.

Kaynak: businessinsider.in

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

telegram 12

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!