Kripto Para Rehberi

2021 Kripto Para Tahminleri

Kripto para birimleri, özellikle son yıllarda etkisini göstermiş ve öne çıkmış olan bir borsacılık türü olarak öne çıkmaktadır. Bu anlamda bilmeniz gereken en önemli durum, kripto paraların birçok farklı türü olduğu ve bu anlamda dilediğiniz birime dilediğiniz miktarda yatırım yapabileceğinizdir.
Bununla birlikte bir diğer durum da piyasayı dikkatli takip etmeniz gerektiğinin önemidir. Buna yönelik olarak piyasanın oldukça değişken olduğundan ve hızla yükselip düşebileceğinden bahsetmemiz gerekir. Bu sebeple de ne zaman hangi birime ne zaman yatırım yapmanız gerektiğinden ve ne zaman çekilmeniz gerektiğinden de haberdar olmanız oldukça önemli bir unsurdur.

Kripto Para Nasıl Alınır?

Kripto para almak oldukça kolaydır. Bu anlamda bilmeniz gereken ilk durum, hangi kripto para birimine yatırım yapmak istediğinizdir. Bunun için ise detaylı bir araştırma yapmalı ve genel anlamda tüm birimler ve yükseliş göstermesi beklenen birimler hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.

Bunun yanında kripto para nasıl alınır durumuna bir örnek vermek gerekirse, şu an piyasada revaçta olan Bitcoin’den bahsedebiliriz. Bitcoin satın almak için yapmanız gereken öncelikle bir hesap ve Bitcoin cüzdanı açmak daha sonra ise kayıtlı banka kartınızı bu cüzdana tanımlamak olacaktır. Bu anlamda Bitcoin sayesinde para biriktirebilir, kara geçebilir veya aynı anlamda Bitcoin kabul eden yerlerde alışveriş yapabilirsiniz.

Bu anlamda farklı kripto para birimlerini satın almak için ise kurulan uygulamaları indirebilir ve yardım alabilirsiniz. Bu uygulamalar genel anlamda birçok farklı birimi barındırır ve sizlere istediğiniz birime para yatırabilme, istediğiniz zaman ise paranızı çekebilme gibi avantajlar sağlamaktadırlar.

kripto para

Kripto Para Almanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Kripto para avantajları dediğimizde karşımıza pek çok durum çıkacaktır. Bu anlamda ilk olarak herhangi bir merkeze bağlı olmadıklarını söylemek doğru olur. Buna göre üçüncü bir kişinin cüzdanınıza müdahale etme hakkı bulunmamaktadır. Böylece siz istemediğiniz sürece dışarıdan herhangi bir etki ile karşılaşmazsınız.
Bunun yanında büyük yükselme gösterebileceklerinden de bahsetmek gerekir. Buna yönelik olarak bir anda hızla yükselmeleri sayesinde size hızlıca para kazandırabilir ve kara geçmenizi sağlayabilirler.

Kripto para almanın dezavantajları arasında ise öncelikle kara para olarak geçmesinden dolayı her ülkenin bünyesinde dikkat çekmiş olmasından kaynaklı olarak yakın zamanda yasal bir düzenleme beklenebileceğinden bahsetmek gerekir. Bunun yanında ayrıca gizli işlemlerde kullanılabildikleri için özellikle dikkat edilen bir birimdirler.
Ayrıca bir başka dezavantajı ise hızlı bir yükseliş olabileceği gibi hızlı bir düşüş de görülebileceğidir. Bu sebeple de piyasayı gündelik olarak takip etmeniz oldukça önemli bir husustur.

Kripto Para Yatırımında Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

Kripto para yatırımında dikkat edilmesi gereken durumlardan biri, öncelikle düşük bir fiyatlandırma gördüğünüz takdirde hemen alım yapmamanız gerektiğidir. Bir süre piyasayı izlemeniz sizi kayıplardan koruyacaktır. Bunun yanında ayrıca FOMO olarak bilinen durumdan da kendinizi korumanız gerekir. FOMO genel olarak kaybetme korkusu olarak geçer ve tahmin edilebilir düşüşlerde paranızı bir anda piyasadan çekmenize verilen addır. Buna bağlı olarak yine bir süre sabırlı olmalı ve buna bağlı olarak da düşüşlerin geçici olabileceğini de aklınızdan çıkarmamalısınız.
Bunun yanında sanal para birimlerini bilmeli ve aynı şekilde yükselme potansiyeli gösteren birimlere yatırım yapmalısınız. Bu anlamda farklı tehlikelerden kaçınmış olursunuz.

Son olarak genel anlamda para yönetimini iyi yapmalısınız. Ne zaman piyasadan çekileceğiniz veya ne zaman hangi birime yatırım yapacağınızı da kontrol etmelisiniz. Ayrıca bu anlamda kripto paraların kullanım alanlarını da iyi bilmeniz gerekecektir.

2021 Yılında Kripto Para Birimleri İçin Tahminler Nelerdir?

2021 kripto para tahminleri dediğimizde aklımıza ilk olarak yükseliş göstermesi beklenen birimler gelecektir. Buna bağlı olarak bu birimlerin her anlamda koşulsuz yükseliş göstermesi beklenemez. Buna göre analizlerin her zaman %100 doğru olmayabileceğini de bilmeniz gerekir. Ayrıca yapılan tahminlerin ve öngörülerin gerçekleşmesinin belirli bir zaman dilimi alabileceğini de söylememiz doğru olacaktır.

Buna göre 2021 yılında yükseliş göstermesi beklenen kripto para birimleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Bitcoin
  • Altcoin
  • Ethereum
  • Steller Lumens
  • Chainlink
  • Litecoin

Buna göre bu kripto para birimlerinden dilediğinize kolayca yatırım yapabilir ve kazancınızın artışını keyifle izleyebilirsiniz.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!