Bitcoin Analizleri

Glassnode Kurucuları: Bitcoin İçin 69.000 Dolar Mücadelesi Başladı, FOMO Tetiklenebilir!

Kripto analiz platformu Glassnode’un kurucu ortakları, Bitcoin’in (BTC) bu yılki uzun konsolidasyon döneminden sonra yeni zirvelere ulaşmaya hazır olduğuna inanıyor.

Takma adıyla “Negentropic” olarak bilinen Jan Happel ve Yann Allemann, sosyal medya platformu X’teki 63.200 takipçisine “BTC için 69.000 dolar mücadelesinin başladığını” duyurdu.

ABD Seçimleri, Bitcoin FOMO’su İçin Potansiyel Bir Katalizör Olabilir

Glassnode’un kurucuları, Mart ayından bu yana Bitcoin fiyatını baskılayan diyagonal direncin kırıldığını belirten bir grafik paylaştılar. Swissblock raporunda, bu direncin aşılmasının BTC’nin artık tüm zamanların en yüksek seviyesine, 74.000 doların üzerine çıkma potansiyeli taşıdığı anlamına geldiğini vurguladılar. Ayrıca, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin, BTC için önemli bir fiyat artışı yaratabilecek FOMO’nun (kaçırma korkusu) tetikleyicisi olabileceğini düşünüyorlar.

glassnode kurucuları: bitcoin i̇çin 69.000 dolar mücadelesi başladı, fomo tetiklenebilir!

Trump’ın Dijital Varlık Yanlısı Tutumu BTC Fiyatını Etkileyebilir

Happel ve Allemann şunları belirtti:

“Trump’ın zaferi FOMO etkisi yaratabilir, ancak bu Bitcoin’in yükselmesinin ana nedeni olmayacak. Aynı şekilde, Harris’in zaferi de geçici bir panik (FUD) yaratabilir, ancak bu sadece kısa süreli olacaktır… Trump’ın BTC konusundaki olumlu yaklaşımını inkar edemeyiz, ancak politikacıların seçim vaadelerine koşulsuz güvenmemek gerektiğini de unutmamalıyız. Her ne olursa olsun, eğer Trump’ın politikaları bir FOMO dalgası yaratırsa, buna itiraz etmeyeceğiz.”

Bir zamanlar kripto para birimlerine eleştirel yaklaşan Donald Trump, şimdilerde dijital varlıklar konusunda daha olumlu bir tutum sergiliyor. Bitcoin2024 Konferansı’nda yaptığı konuşmada, hükümetin elindeki BTC’leri açık piyasada satmasını engelleyeceğini ve bu varlıkların hazineye yatırım olarak saklanması gerektiğini belirtti.

Glassnode’un kurucu ortakları Happel ve Allemann, zincir üstü verilerin Bitcoin’in yükseliş ivmesini güçlendirdiğini ve düşük riskli bir ortamda işlem gördüğünü gösterdiğini aktardı.

“Hız göstergeleri, Bitcoin’in hafif bir baskınlıkla yukarı yönlü bir momentum kazandığını, BTC Risk Endeksi’nin sıfıra yakın seyrettiğini ve temel verilerin nötr seviyede sabitlendiğini işaret ediyor.”

glassnode kurucuları: bitcoin i̇çin 69.000 dolar mücadelesi başladı, fomo tetiklenebilir!

Bu yazının hazırlandığı an itibarıyla Bitcoin, %1’in üzerinde bir artışla 69.219 dolardan işlem görüyordu.

telegram 12

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan içerikler tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!