Bitcoin Haberleri

Bitcoin İçin Önemli Dip Sinyali: Neler Bekleniyor?

Yakından takip edilen kripto para analisti Ali Martinez, Bitcoin (BTC) için önemli bir göstergenin Kasım 2022’deki dip sinyaline benzer bir işaret verdiğini belirtiyor.

Bitcoin’in MVRV Oranı ve FTX Çöküşü

Kripto para yatırımcısı Ali Martinez, sosyal medya platformu X’teki 68.900 takipçisine yönelik yaptığı yeni strateji oturumunda, Bitcoin’in Piyasa Değeri/Gerçekleşmiş Değer (MVRV) oranının, FTX kripto para borsasının çöküşünden bu yana en düşük seviyeye ulaştığını ifade etti.

bitcoin icin onemli dip sinyali

MVRV, bir kripto varlığının piyasa değerinin, gerçekleşen kapitalizasyonuna yani satın alındıkları fiyattaki tüm coin’lerin değerine oranıdır. MVRV değeri sıfırın altına düştüğünde, bu durum belirli bir zaman diliminde satın alan yatırımcıların kayıplar yaşadığı ve varlığın aşırı satıldığını gösterir.

Martinez şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin’in 30 günlük MVRV oranı, Kasım 2022’deki FTX çöküşünden bu yana ilk kez bu kadar düştü. O zamanlar bu düşüş, piyasada dip seviyeleri ve mükemmel bir alım fırsatı anlamına geliyordu.”

Bitcoin İçin Yükseliş Fırsatı

Analist, MVRV oranından türetilen fiyat bantlarının, Bitcoin’in 67.000 dolara doğru bir yükseliş başlatabilmesi için 54.000 dolarlık desteği tutması gerektiğini de belirtiyor.

“Bitcoin’in MVRV fiyatlandırma bantlarına göre, BTC’nin 40.000 dolara düşüşünü engellemek için 54.000 doları destek olarak geri kazanması gerekiyor. Eğer 54.000 dolarlık destek seviyesi korunabilirse, BTC için bir sonraki önemli direnç noktası 67.000 dolar olarak görülüyor!”

Yazının yazıldığı sırada Bitcoin, son 24 saatte %3’ten fazla artışla 56.448 dolardan işlem görmekteydi.

Solana İçin Yükseliş Tahmini

Martinez ayrıca, teknik analistler tarafından kullanılan yükseliş dönüş göstergesi olan W modeline dayanarak Solana’nın (SOL) 140 dolar aralığına doğru bir toparlanma göstereceğini de doğru bir şekilde tahmin etti.

telegram 12

“Solana, kısa vadeli grafiklerde bir ‘W’ formasyonu sergiliyor gibi görünüyor. 125 doların üzerinde kalıcı bir kapanış, SOL’un 142 dolara yükselmesine yol açabilir. Stop-loss seviyemi 117 dolar olarak belirledim!”

Solana, yazının yazıldığı sırada 147 dolardan işlem görmekteydi ve son 24 saatte yaklaşık %12 artış göstermişti.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan içerikler tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!