Ethereum Haberleri

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin, Kripto Düzenlemelerini Eleştirdi

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, kripto para düzenlemelerinin sektör için olumsuz bir “anarşist tiranlığa” dönüştüğünü savunuyor. Merkezi olmayan sosyal ağ Warpcast’te paylaştığı bir gönderide Buterin, kripto dünyasında adil olmayan bir durum olduğunu dile getiriyor. Bu duruma göre, şeffaf iş modelleri sunan kurucular, kayıt dışı “menkul kıymetler” ihracına karıştıkları iddiasıyla düzenleyiciler tarafından hedef alınıyor.

Buterin, bu durumun yarattığı teşvik eğiliminin, “basit anarşiden” veya “basit tiranlıktan” daha kötü sonuçlar doğurduğunu savunuyor. Tersine, Buterin, token çıkarmak için uzun vadeli bir ekonomik değer artışı hikayesi sunmanın riskli olduğunu, ancak böyle bir hikaye sunulduğunda ve temel en iyi uygulamalara uyulduğunda güvenliğin sağlanacağını savunuyor. Bu hedefe ulaşmak için ise hem düzenleyicilerden hem de sektörden iyi niyetli bir katılım gerektiğini vurguluyor.

vitalik buterin kripto duzenlemelerini elestirdi

Buterin’in bu eleştirileri, yakın zamanda Tornado Cash geliştiricileri Aleksey Pertsev ve Roman Storm’un hukuki mücadelesine verdiği desteğin ardından da gündeme geldi. Ethereum blockchain kaşifi Etherscan’den elde edilen verilere göre Buterin, 30 Mayıs’ta 30 ETH (o sırada yaklaşık 113.678 dolar) tutarındaki bir bağışı “Free Alexey & Roman” yasal fonuna aktardı.

Tornado Cash, anonim kripto işlemlerini kolaylaştıran Ethereum tabanlı bir para karıştırma hizmetiydi. ABD, 2022 yılında ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu ve yasa dışı fonları aklamak için kullanıldığını iddia ederek platforma yaptırım uygulamıştı.

Buterin’in eleştirileri, kripto para düzenlemelerinin karmaşıklığı ve sektör üzerindeki etkileri konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Düzenlemenin gerekliliği konusunda genel bir fikir birliği olsa da, bu düzenlemelerin nasıl ve ne şekilde uygulanması gerektiği konusunda farklı görüşler mevcut. Buterin’in bu konudaki bakış açısı, hem düzenleyiciler hem de sektördeki diğer aktörler için önemli bir değerlendirme noktası oluşturabilir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan içerikler tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

telegram 12

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!