Bitcoin Haberleri

Mt. Gox’tan Dev Bitcoin Hareketi: 9 Milyar Dolarlık BTC Taşındı!

Kripto para piyasası, 28 Mayıs Salı günü Mt. Gox’tan dev bir Bitcoin transferiyle sarsıldı. Lookonchain verilerine göre, iflas etmiş borsa, alacaklılarına ödeme yapmak için 140.000 BTC’yi, yaklaşık 9 milyar dolar değerinde, bilinmeyen bir cüzdana taşıdı. Bu hamle, Bitcoin fiyatında ani bir düşüşe neden oldu ve piyasada satış baskısı endişelerini tetikledi.

Bir Zamanlar Dev, Şimdi İflas:

Mt. Gox, bir zamanlar dünyanın en büyük kripto para borsasıydı. Fakat 2014 yılında hacklenerek 850.000 BTC’nin çalınması skandalıyla sarsıldı. Bu olay, borsanın iflasına ve alacaklıların yıllarca tazminat beklemesine yol açtı.

mt. goxtan dev bitcoin hareketi

Alacaklılara Ödeme Planı mı?:

28 Mayıs’taki transferlerin, Mt. Gox’un 31 Ekim 2024’e kadar alacaklılarına geri ödeme yapma planının bir parçası olduğu düşünülüyor. Borsanın, 13 farklı işlemde 140.000 BTC’yi bilinmeyen bir cüzdana taşıması, bu planın somut adımlarının atıldığını gösteriyor.

Piyasada Endişe ve Satış Baskısı:

Ancak bu dev transfer, kripto para piyasasında endişelere ve satış baskısına yol açtı. Yatırımcılar, Mt. Gox’un alacaklılarının bu BTC’leri piyasaya satarak fiyatları düşürmesinden endişe ediyor. Bitcoin, bu gelişmenin ardından %1,4 değer kaybetti.

Uzman Görüşleri:

CryptoQuant araştırma başkanı Julio Moreno, Mt. Gox’un tüm BTC’leri “1JbezDVd9VsK9o1Ga9UqLydeuEvhKLAPs6” adresine transfer ettiğini açıkladı. Galaxy araştırma başkanı Alex Thorn ise alacaklıların bu BTC’leri muhtemelen tutmayı tercih edeceğini öngörüyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan içerikler tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

telegram 12

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!