Kripto Para Haberleri

Analist Michaël van de Poppe, Ayı Sezonunu Yorumladı: Çok Uzun Sürdü

Kripto para alanı, düzenleyicilerin kripto sektörü üzerindeki yoğunlaşan gözetim ve piyasa duyarlılığının bastırılması gibi faktörlerle, tarihinde görülen en uzun ayı sezonuna ilerliyor.

MN Trading’in önderi Michaël van de Poppe, 3 Ağustos tarihindeki değerlendirmesinde kripto piyasasının güncel durumu ve devam edegelen ayı dönemi hakkında görüş bildirdi. Altcoin yatırımcılarının, uzun süredir durgun kalan piyasa nedeniyle yavaş yavaş inançlarını yitirdiğini belirten Poppe, altcoin’lerin iki yıldan fazla süredir ayı sezonunda olduğunu ve bu durumun tarihindeki en uzun ayı sezonu olduğunu belirtti.

Ayı Sezonunun Tarihteki En Uzun Süresi

Van de Poppe, 2022 yılında yaşanan düzenleyici baskılar ve çöküşler ışığında, bu durumun fazla sürpriz olmadığını ifade etti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para endüstrisine yönelik yoğun bir duruş sergilerken, önde gelen konvansiyonel finans firmaları da spot Bitcoin ETF başvuruları için SEC’nin kapısını çalmaya başlamış durumda. Ancak Van de Poppe, bu faktörlerin kripto para piyasasının düşüş trendinin süreceği anlamına gelmediğini belirtiyor.

“Çoğu altcoin 18-23 aydır düşüş trendinde. Bitcoin işlem çiftleri döngünün en düşük noktasında, piyasa hissiyatı dibe vurmuş durumda. Fakat bu, düşüş trendinin devam edeceği anlamına gelmiyor.”

Poppe, piyasanın ünlü Wall Street Cheat Sheet’teki “teslimiyet” bölümünde olduğunu belirtiyor ve bu aşamanın sıkıcı olabileceğini, fakat büyük kurumların aktif hale gelmesiyle piyasa döngüsünde bir değişim yaşanabileceğini ifade ediyor.

michael van de poppe
michaël van de poppe

Reflexivity Research’in önderi Will Clemente, bir süre önce benzer bir yorum yapmıştı.

Kripto para piyasasında işlem hacimleri ve fiyat dalgalanmaları tarihin en düşük seviyelerine ulaştı. Bitcoin‘deki son 10 günlük fiyat dalgalanmaları, hisse senetleri, tahviller ve altındaki fiyat dalgalanmalarını bile aşağı çekti.

Kripto Para Piyasasında En Son Ne Oldu?

Kripto para piyasasının toplam değeri, haftanın sonuna doğru 1,2 trilyon dolar seviyesinde istikrar kazandı. Piyasa, Mart ayının ortasından bu yana düz bir trend izliyor ve piyasa değeri de uzun süredir 1,2 trilyon dolar aralığında hareket ediyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 6 haftanın en düşük seviyelerinde, 29.180 dolarda işlem görüyor. Son üç haftadır düşüş trendinde olan Ethereum, çok sayıda Ethereum ETF başvurusuna rağmen, son dönemde artışa geçemedi ve aylardır sürdürdüğü yatay seyrine devam ediyor.

telegram 12

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyici Eklentiyi Devre Dışı Bırakın!